Zbog nameštanja Sloboda neće protiv Zvezde?

Upravni odbor fudbalskog kluba Sloboda iz Užica uputio je zahtev Zajednici klubova Superlige da hitno zakaže sednicu Izvršnog odbora.

Oni su to uradili zbog, kako su naveli, neregularnosti takmičenja.

Ujedno, Sloboda traži ostavku predsednika Zajednice Terzića, kao osobe koja je najodgovornija za obezbedjenje regularnosti takmičenja u Superligi.

U saopštenju se navodi da će se na vanrednoj sednici Upravnog odbora Slobode razmatrati odluka o neodigravanju utakmice 28. kola između Slobode i Crvene Zvezde i istupanju Slobode iz daljeg takmičenja.

Iz Slobode, kako navode u saopštenju, najavljuju podnošenje krivičnih prijava protiv NN lica u Zajednici klubova Superlige, Fudbalskom savezu Srbije i Stručno-strukovnoj organizaciji fudbalskih sudija Srbije.

“Sloboda će biti uporna da se do kraja istraže sve zloupotrebe, a lica koja su odgovorna za sva dešavanja izvedu pred pravdu i zauvek odstrane iz fudbala i sporta”, navodi se u saopštenju Slobode.

Užičani su najavili će se obratiti i Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA), kao i nadležnim državnim organima i resornom ministrstvu, kojima će prezentovati njihovo viđenje o stanju u kakvom se danas nalazi srpski fudbal.

Sandžakhaber / izvor: B92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO