Ziljkić jedini kandidat za prvog čoveka Direkcije

Na ponovljeni konkurs za direktora “Direkcije za izgadnju grada Novog Pazara”, prijavila su dva kandidata, sadašnji vršilac dužnosti te funkcije Bajram Ziljkić i Fuad Mujović, koji je kasnije povukao svoju prijavu.

Urbani-Novi-Pazar
Bajram Ziljkić, koji je na čelu tog preduzeća od februara ove godine, u biografiji dostavljenoj Komisiji za imenovanje direktora nije naveo koji je fakultet završio i koju diplomu poseduje.

Ziljkićevo prvo zaposlenje bilo je u ugostiteljskom preduzeću “Lipa”, kasnije je radio i u “Iskri-metal” i vodio sopstvenu firmu “Ziljkić” koja se bavila računovodstvom.

Najveći deo radnog veka proveo je u preduzeću za proizvodnju i preradu mermera “Ukras”, gde je od 1983. do 2006. godine obavljao funkcije finansijskog i generalnog direktora.

“U toku dugogodišnjeg rada stekao sam organizacione sposobnosti i iskustvo u komunikaciji neophodno za uspešno vođenje preduzeća. Svojim najvećim uspehom smatram uspešno završenu privatizaciju “Ukrasa” 2006. godine”, istakao je Ziljkić u biografiji.

Fuad Mujović je prijavu za direktora Direkcije povukao par dana nakon isteka konkursnog roka, a u zvaničnom dopisu Komisiji naveo je da od kandidature odustaje zbog “ličnih i zdravstvenih razloga”.

“Zdravlje mi se naglo pogoršalo u poslednje vreme, naročito je to ižraženo problemima sa zubima i nervozom. Takođe, postoje i drugi privatni i porodični problemi koji zahtevaju moje puno angažovanje”, istakao je Mujović prilikom povlačenja kandidature.

Radio Sto plus je, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, dobio na uvid biografije koje su kandidati dostavili Komisiji za imenovanje direktora i iz njih izdvojio podatke o obrazovanju i radnom iskustva

radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO