Zukorlić dogovorio koaliciju sa Čedomirom Jovanovićem BDZS ide sa LDP

Novi Pazar – Predsjedništvo Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamera Zukorlića dogovorilo je koaliciju zajedničkom nastupu LDP Čedomira Jovanovića na predstojećim parlamentarnim izborima javljaju portali bliski Muameru Zukorliću.
Programski sporazum oko koga je postignuta saglasnost sadrži zajedničko zalaganje za rešavanje statusa Bošnjaka u Srbiji i statusa Sandžaka u duhu evropskih principa i međunarodnih akata o ljudskim pravima.
Međutim ono što ostaje nejasno jeste koliko mandata će dobiti BDZ ukoliko LDP pređe cenzus što malo ko od analitičara misli da će se dogoditi.

Zukorlić istrgovao sa LDP preko leđa SDA!

Simptomatično je da je Zukorlić pregovarao sa Sulejmanom Ugljaninom na jednoj strani što je objavljeno i na zvaničnom sajtu SDA a sa druge strane dogovarao koaliciju sa Jovanovićem.  Zukorlić je tako odstupio od ideje formiranja Bošnjačke Unije stranaka i pripojio se strankama u Beogradu.

I sami pristalice Muamera Zurkorlića na svom web portalu negoduju zbog ove koalicije i podsećaju na izjave Čedomira Jovanovića te njegovo podržavanje Gey Parade u Beogradu i izjave da Hodže treba da idu u Džamije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO