Žutić: “Penal nije postojao! Nedeljkoviću 6 utakmica suspenzije i preseljenje u niži rang!

26

Susret prvog kola JSL izmedju Partizana i Novog Pazara izazvao je veliku buru u fudbalskoj javnosti . Ovaj meč je bio glavna tema sastanka sudijske komisije FSS-a.

Jedan od članova te komisije, Đorđe Žutić, potvrdio je da penal u 51. minutu nije postojao, kao i to da će sudija tog meča biti suspendovan 6 mečeva ! 

– Obavljenom anallizom meča između Fudbalskog kluba Partizna i Novi Pazar na osnovu pisanih izveštaja i pregledanog snimka doneli smo zaključke. Glavni sudija Vladimir Nedeljković u 51. minutu meča dosudio je kazneni udarac za Partizan zbog igranja rukom igrača odbrane Novog Pazara.  Nakon što smo pregledali snimak utvrđeno je da nije bilo igranja rukom te da nije bilo potrebno da se dosudi kazneni udarac, što je greška glavnog sudije. Posledica te greške je i iskučenje igrača sa brojem 23 , pa je komisija poslala dopis disciplinskom sudiji da se igrač Novog Pazara sa brojem 23 oslobodi odgovornosti, pošto nije bilo igranja rukom – istakao je Žutić, a arbitri će snositi posledice i zbog još jendog spornog detalja koji je usledio u finišu meča. 

-Sudija Nedeljković je pre četvrtog gola za Partizan morao da prekine utakmicu zbog prekršaja napadača domaćih nad golmanom Novog Pazara.  Ovde je pogrešio glavni sudija, ali i dodatni sudija Srđan Obradović koji je tom prilikom morao da obavesti glavnog arbitra o pomenutom prekršaju.

Žutić je istakao da je Fudbalski savez Srbije preduzeo sve mere kako bi se sudijske greške svele na minimum.

U ovo prvenstvo smo ušli sa dodatnim sudijama, koje se nalaze iza golova sa ciljem da u najkritičnijem delu terena, odnosno u kaznenom prostoru, utiču na to da ne bude grešaka ili da bude što manje. Pored svega toga Fudbalski savet Srbije je utrošio ozbiljna sredstva  u obezbeđivanju komunikacije među sudijskom timom sa ciljem da greške budu svedene na minimum ili da ih ne bude ukoliko je to moguće. 

Glavnog arbitra Nedeljkovića, kao i dodatnog sudiju Obradovića nećemo gledati na terenima Superlige u narednih nekoliko kola.

– Zbog pomenutih grešaka sudija Nedeljković neće obavljati svoju dužnost u narednih šest kola i biće prebačen u niži rang. Sa druge strane, dodatni sudija Srđan Obradović neće suditi u naredna četiti kola.

Inače, Nedeljković je zbog propusta na meču u Humskoj napravio ozbiljan korak nazad u karijeri.

– Sudije su podeljene u dve grupe. U prvoj se nalaze arbitri koji sude više utakmica i to one koje imaju posebnu težinu. Nedeljković se sada vratio u grupu u kojoj je bio minule godine. I dalje će suditi, ali manji broj mečeva, kao i one uslovno rečeno “manje” utakmice.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO