Naslovna Vijesti Ahmetović: Imamo odgovor na Dodikove gluposti, došao je u Srebrenicu da plaši...

Ahmetović: Imamo odgovor na Dodikove gluposti, došao je u Srebrenicu da plaši Bošnjake

Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, reagirao je danas nakon izjava Milorada Dodika u Srebrenici.
Predsjednik Republike Srpske je, podsjećamo, popodne proveo u razgovoru sa Srebreničanima u Domu kulture poručivši pri tome da ”Srebrenica ne može nikud iz RS-a dok on ne potpiše”.

Ahmetović je u razgovoru za N1 kazao da ima odgovor na Dodikove izjave i da je jasna poruka njegovog dolaska u ovaj grad.

”Dodik zna da imamo odgovor na njegove gluposti i rušenje države Bosne i Hercegovine. Mi ćemo na tim našim odgovorima i nastaviti. Njegov dolazak u Srebrenicu je demonstracija sile. Siguran sam da je s njim došlo mnogo policajaca koji su imali za cilj da zastraše Bošnjake u Srebrenici, ali to su ljudi koji su preživjeli genocid i ne poznaju strah. Njegov dolazak će samo podići destrukciju društva, ne samo u ovom gradu već u cijeloj Bosni i Hercegovini”, kazao je za Ahmetović.

Kako je ranije javio reporter N1 Boris Brezo, Dodik je u izjavi danas potvrdio svoje stavove poručivši ”da se u Srebrenici nije desio genocid i da je Alija Izetbegović žrtvovao Srebrenicu”.

Izvor.N1

Exit mobile version