Naslovna HRONIKA Akcija policije na području Zeničko-dobojskog kantona, 20 osumnjičenih

Akcija policije na području Zeničko-dobojskog kantona, 20 osumnjičenih

akcija-policije-na-podrucju-zenicko-dobojskog-kantona,-20-osumnjicenih

SARAJEVO – Na području Zeničko-dobojskog kantona od ranih jutarnjih časova u toku su pretresi na 20 lokacija u okviru policijske akcije kodnog naziva “Meta 2” usmerene na 20 lica osumnjičenih za više krivičnih dela, među kojima ima i policajaca.

“U toku su pretresi na 20 lokacija s ciljem pronalaženja i oduzimanja predmeta koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku protiv 20 lica koja su meta ove akcije, a osumnjičena su za izvršenje krivičnih dela udruživanje radi činjenja krivičnih dela, u vezi sa krivičnim delima zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, te krivičnih dela primanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa”, sapšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

S obzirom na to da se među osumnjičenima nalaze i aktivni policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, ova akcija predstavlja snažan odgovor u suzbijanju koruptivnih radnji među policajcima, te procesuiranju i dokumentovanju svih nedozvoljenih radnji za koje su osumnjičeni policajci, ističe se u saopštenju.

Akcija “Meta 2” je rezultat višemesečnih operativnih aktivnosti pripadnika Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Pretresi se realizuju prema naredbama opštinskih sudova u Zenici i Kaknju, a policijski timovi deluju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva i u koordinaciji sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

“Po okončanju aktivnosti, moći ćemo da potvrdimo više informacija o rezultatima akcije, kao i postupanju sa licima koja su meta akcije”, rekao je portparol Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek, prenela je RTRS.

Tanjug

Exit mobile version