Naslovna Sandžak Novi Pazar Ambasadori Holandije i V.Britanije posetili gradonačelnika Mahmutovića

Ambasadori Holandije i V.Britanije posetili gradonačelnika Mahmutovića

Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović sa saradnicima primio je danas visoku diplomatsku delegaciju koju su činili ambasador Velike Britanije g-din Denis Kif i ambasador Holandije u Srbiji g-din Laurent Stokvis.

Gradonačelnik Mahmutović je upoznao goste sa aktuelnom političkom, ekonomskom i socijainom situacijom u Novom Pazaru i regionu, te izazovima sa kojima se suočava rukovodstvo grada u okolnostima teške flnansijske krize. S tim u vezi, on je, izmedju ostalog, ukazao na napore usmerene smanjenju visoke stope nezaposlenosti u našem gradu, kao prioritet u radu predstavnika lokalne samouprave, izrazivši nadu u skori dolazak renomiranog stranog investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Kao primer dobre prakse, Mahmutović je istakao saradnju sa resornim ministarstvima Vlade Republike Srbije u pogledu izgradnje lokalne infrastrukture, posebno u onim segmentima koji mogu olakšati dolazak stranih ulagača. U tom smislu, gradonačelnik se osvrnuo i na dosadašnju saradnju sa predstavnicima medjunarodne zajednice i dipiomatskog kora, kao i uspešno realizovane projekte, posebno naglasivši da uspostavaljanje svih obiika saradnje, širenje prijateljstva i borba protiv predrasuda i zatvaranja u uske nacionalno-verske okvire, čini okosnicu politike aktuelnog rukovodstva Novog Pazara.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

Exit mobile version