Naslovna Vijesti Svijet Asad ponudio amnestiju pobunjenicima koji se predaju

Asad ponudio amnestiju pobunjenicima koji se predaju

Sirijski predsednik Bašar al Asad ponudio je amnestiju pobunjenicima koji polože oružje i predaju se vlastima u narednih tri meseca, prenela je zvanična novinska agencija Sana.

Ponuda je objavljena u ukazu, uz poziv da se oslobode svi zatvorenici.

“Svi ljudi koji nose oružje.. i koje traže vlasti.. u potpunosti će biti oslobođeni kazne ako se predaju i polože oružje u tri meseca posle datuma objavljivanja ovog ukaza”, navodi se u tekstu iz sirijskog predsedništva koji je prenela Sana.

Asadova ponuda podudara se sa ofanzivom vladinih snaga u kojoj su potpuno opkoljeni pobunjenici u istočnom delu grada Alepa.

Rusija i Sirija dogovorile humanitarni koridor

Vlade Rusije i Sirije su se dogovorile da otvore humanitarni koridor za evakuaciju civila i boraca organizacije Islamska država koji polože oružje, javlja AP, pozivajući se na izjavu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

On je rekao da je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio pokretanje humanitarne operacije širokih razmera oko Alepa, da bi se pomoglo civilima koje teroristi drže kao taoce i borcima rešenim da se odreknu oružja.

Šojgu je izjavio da će biti uspostavljena tri humanitarna koridora i punktovi za podelu hrane i druge pomoći unutar grada.

izvor: N1

Exit mobile version