Naslovna Featured Istaknuto ATP Beograd 2: Krajinović odustao, Međedović protiv Molčana

ATP Beograd 2: Krajinović odustao, Međedović protiv Molčana

atp-beograd-2:-krajinovic-odustao,-medjedovic-protiv-molcana

Novopazarski teniser Hamad Međedović igraće u prvom kolu drugog ATP turnira u Beogradu protiv kvalifikanta iz Slovačke Aleksa Molčana, koji je u glavnom žrebu zauzeo mesto Dejvis kup reprezentativca Srbije Filipa Krajinovića.

Krajinović, koji je kao 41. teniser sveta trebalo da bude šesti nosilac u Beogradu, ranije danas je objavio da se povlači s turnira iz zdravstvenih razloga, pa ga je zamenio Molčan, koji je 258. na ATP listi.

Molčan je bio postavljen za osmog favorita u kvalifikacijama, u kojima je najpre savladao Nermana Fatića iz Bosne i Hercegovine sa 6:4 i 6:1, a potom i Španca sa specijalnom pozivnicom organizatora Karlosa Gomeza Hereru sa 6:3, 7:6(8).

Međedović i Molčan igraju u ponedeljak na Centralnom terenu Sportskog centra Novak, a taj meč počinje oko 12 časova.

Hamad Međedović je trenutno 697. na ATP listi i dobio je specijalnu pozivnicu za nastup u glavnom žrebu, a ako se plasira u osminu finala odmeriće snage sa zemljakom i 284. teniserom planete Peđom Kristinom.

I Krstinu je dodeljen vajld kard za glavni žreb, a u prvom kolu savladao je 89. sa ATP liste Sunvu Kvona iz Južne Koreje sa 6:2, 3:6 i 6:1.

Međedović će u Beogradu nastupiti i u dublu, gde mu je partner srpski teniser Marko Tepavac.

Oni su dobili vajld kard i igraće protiv četvrtih nosilaca Marsela Demolinera iz Brazila i Meksikanca Santjaga Gonzalesa.

ATP turnir u Beogradu iz serije 250 igra se na šljaci za nagradni fond od 511 hiljada evra.

M. Minić

Exit mobile version