Naslovna Featured Istaknuto Bajramske čestitke: Brnabić, Vulin, Kuburović, Dačić, Gojković, Ružić…

Bajramske čestitke: Brnabić, Vulin, Kuburović, Dačić, Gojković, Ružić…

Brnabić čestitta Kurban-bajram

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je reisu – l – ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i građanima islamske veroispovesti Kurban -bajram.

“U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime, vama i svim građanima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama.

Uverena sam da udruženi možemo da stvaramo bolju državu Srbiju, u kojoj se poštuju i uvažavaju kulturne i verske različitosti, neguje zajedništvo i afirmišu vrednosti svih građana, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost”, navodi se u čestitki, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

“Uz želju da mir i tolerancija budu u duši svih nas, čestitam vam praznik i želim da ga provedete u miru, spokoju i radosti u krugu svojih voljenih“, navela je premijerka Brnabić.

 

Gojković čestitala Kurban bajram

BEOGRAD- Predsednica Skupštine Maja Gojković čestitala je danas svim građanima islamske vere muslimanski praznik Kurban bajram uz želje da ga provedu u zravlju, veselju i zajedništvu.

“U ime Narodne skupštine i svoje ime čestitam vam Kurban bajram sa željom da ga provedete u zdravlju i veselju, u duhu zajedništva, okruženi porodicom i prijateljima. Neka ovaj veliki praznik podstakne i učvrsti istinske vrednosti praštanja, međusobnog uvažavanja i razumevanja“, navela je Gojkovićeva, saopsteno je iz parlamenta.

 

Dačić čestitao Kurban bajram

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i građanima Srbije koji slave ovaj verski praznik.

“U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime, Vama i svim građanima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama sa željom da ga provedete u miru, spokoju i radosti u krugu svojih voljenih. Bajram nas iznova podseća na neprolazne vrednosti uzajamnog uvažavanja i poštovanja. Neka nas ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, podseti da samo zajedno možemo naći mudrosti, snage i razumevanja u rešavanju izazova koji su pred našom zajednicom i državom”, naveo je Dačić.

“Nadam se da ćemo u svim svojim različitostima nastaviti zajedno da gradimo sigurnu budućnost našeg društva“, navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

 

 

Kuburović, Vulin, Ružić čestitali Kurban Bajram

 

 

BEOGRAD – Ministri pravde, odbrane i državne uprave i loklane samouprave, Nela Kuburović, Aleksandar Vulin i Branko Ručić čestitali su danas Kurban Bajram.

Kuburović je čestitala praznik reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti poželevši im da praznik proslave u dobrom zdravlju i u duhovnoj radosti.

Ona je istakla da radost velikog praznika treba da ispuni srca svih ljudi, kako bi nas nepogrešivo vodila putevima praštanja, ljubavi i poštovanja.

””Neka se u praznične dane ojača nada da u međusobnom razumevanju i toleranciji hodamo putem istine i pravde Božije”, napisala je Kuburović u čestitki.

Čestitke povodom velikog praznika svim pripadnicima islamske veroispovesti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije uputio je ministar Vulin.

U čestitki je istaknuto da Bajramski dani podsećaju na negovanje uzvišenih vrednosti islama, čije trajne poruke inspirišu na afirmaciju dobra i solidarnosti među ljudima.

””Kurban bajram donosi radost u domove vernika i podstiče na duhovnu izgradnju, razumevanje i toleranciju te Vam u to ime želim da ih provedete u miru, radosti, duhovnom blagostanju i svakom dobru istinskom””, poručio je Vulin.

I ministar Ružić je čestitao svim građanima islamske veroispovesti Kurban bajram.

“Svim građanima islamske veroispovesti čestitam predstojeći Kurban bajram, sa željom da ga proslave u duhu običaja i tolerancije, u miru i dobrom raspoloženju” kaže se u čestitki Ružića.

 

 

 

 

Exit mobile version