Naslovna Featured Istaknuto Biševac: Gradski štab će svakodnevno informisati javnost

Biševac: Gradski štab će svakodnevno informisati javnost

bisevac:-gradski-stab-ce-svakodnevno-informisati-javnost

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obećao je danas, posle sastanka sa predstavnicima nevladinih organizacija (NVO) i novinarima, da će Gradski štab svakodnevno informisati javnost o najnovijim podacima o širenju korona virusa u ovom gradu.

“Kriznio Štab će svakodnevno organizovati press konferencije ili građane obaveštavati putem saopštenja za javnost.  Svima nama je cilj da istina dopre do naših sugrađana. Čuli smo dosta dobrih predloga na sastanku”, kazao je Biševac.

On je rekao “da smo svi  zajedno na istom zadatku da se u ovim teškim vremenima pomogne onima kojima je pomoć potrebna”, pre svega obolelima od Kovida, Opštoj bolnici i građanima lošijeg materijalnog stanja.

“Novinari su ti koji saopštavaju istinu. Grad Novi Pazar će im sve informacije staviti na raspolaganje”, kazao je on.

Biševac je istakao da svi, firme, institucije, svaki pojedanac… moraju biti odgovorni u ovom trenutku.

“Apelujemo posebno na pojedince da poštuju mere zbog sebe,svojih komšija prijatelja, posebno zbog starijih sugrađana”, kaza o je gradonačelnik.

Grupa organizacija civilnog sektora, novinara i medija Novog Pazara zatražila je transparentan rad Kriznog štaba, više pouzdanih informacija i ažuriranje spiskova potreba neophodnih materijalnih potreba i volontera.

“Manjak pouzdanih informacija, nedostatak koordinacije, potpuno odsustvo transparentnosti ima za posledicu neracionalno usmeravanje raspoloživih resursa i smanjenje efektivnosti napora koje preduzimamo kao zajednica”, navodi se u saopštenju.

Naglašavajući da stavljaju sve svoje kapacitete na raspolaganje Kriznom štabu, od donosilaca odluka u Novom Pazaru se traži redovno zasedanje, svakodnevno obaveštavanje o razvoju situacije i davanje instrukcija, saveta i preporuka građanima.

NVO, novinari i mediji navode da bi ukupna situacija mogla da se poboljša svakodnevnim pouzdanim informacijama o broju testiranih, obolelih, hospitalizovanih i umrlih u Opštoj bolnici u Novom Pazaru i drugim COVID-bolnicama u širom Srbije.

Sastanak u Gradskoj upravi usledio je posle ovog dopisa na poziv gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

U Opštoj bolnici, gde su svakodnevno saopštavali podatke o korona virusu, od danas više nemaju ustaljenu praksu obraćanja novinarima na press konferenciji u prepodnevnim satima.

Z. M.

Exit mobile version