Naslovna Sandžak Novi Pazar Blic: Senad Ramović – Becan i optuženi vehabije ove nedelje na slobodi

Blic: Senad Ramović – Becan i optuženi vehabije ove nedelje na slobodi

Novi Pazar – Beograd – Ovog vikenda na slobodi bi trebalo da se nađu i poslednji pripadnici vehabijske grupe koja je pre osam godina pokušala da ubije sandžačkog muftiju Muamera Zukorlića, a u planu su imali i napade na javne i kulturne objekte i strane ambasade u Beogradu, kao što je Ambasada SAD, te zgrade “Beograđanke” i Narodnog pozorišta.
Prema saznanjima Alo!, većina njih, a posebno vođa ove grupe Senad Ramović zvani Becan, ne samo da u zatvoru nisu prevaspitani već su na krilima pojave ISIS-a dodatno radikalizovali svoje stavove i samo je pitanje vremena kada će ponovo krenuti u slične poduhvate. 
u KPZ Niš je širio radikalne stavove među ostalim zatvorenicima, govoreći da njegov život nema smisla ako ne postane “šehid”, tj. onaj koji umire boreći se za Alaha. Ramović je pred drugim zatvorenicima i dalje pretio likvidacijama pripadnicima srpske bezbednosti, ali i pojedinim istaknutim predstavnicima islamske zajednice na teritoriji Srbije – otkriva izvor “Alo!” blizak srpskim bezbednosnim strukturama.

 

Prema njihovim izvorima, potencijalno veliku opasnost bi mogao predstavljati i Nedžad Bulić zvani Nedžo, koji se u zatvoru pridružio Ramovićevoj vehabijskoj grupi.
Svedočio i Zukorlić

Na suđenju vehabijama u Specijalnom sudu u Beogradu kao svedok se pojavio i muftija Muamer Zukorlić, koji je tvrdio da su vehabije htele da ga ubiju. Muftija je svojim svedočenjem puno doprineo da neke od vehabija, poput Ramovića, dobiju višegodišnje zatvorske kazne.

Izvor. Blic

Exit mobile version