Naslovna Vijesti Svijet Broj žrtava napada u Pakistanu porastao na 65

Broj žrtava napada u Pakistanu porastao na 65

Najmanje 65 osoba poginulo je a oko 300 je povređeno u eksploziji u gradu Lahor na istoku Pakistana, gde su hrišćani slavili Uskrs, saopštili su lokalni zvaničnici novi bilans žrtava. Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

Lokalni zvaničnik Muhamed Usman, koji je u svom prvom izveštaj naveo da je 56 osoba poginulo, izjavio je da su spasilačke ekipe još na licu mesta.

Usman je rekao da među povređenima ima najmanje 50 dece i da se ne zna kada će moći da se saopšti konačni bilans žrtava.

Eksplozija se dogodila na parkingu u blizini jednog parka u centru grada gde se nalazilo mnogo ljudi koji su se okupili na Uskrs.

Odgovornost za napad preuzela je pakistanska grupa povezana s talibanskim pobunjenicima. Portparol grupe Džamal ul Ahrara, bliske talibanima, izjavio je AP-u da je samoubilački napad imao kao metu hrišćansku zajednicu Pakistana koja je danas slavila Uskrs.

Lokalna policija saopštila je da se napad dogodio u blizini parka, zabavnog dela namenjenog deci.

Lahor, drugi po veličini pakistanski grad i prestonica pakistanskog dela Pendžaba, bio je poslednjih godina nekoliko puta na meti ekstremista, posebno talibanskih pobunjenika.

izvor: N1

Exit mobile version