Naslovna HRONIKA Carinici sprečili krijumčarenje 300 komada starinskog pokućstva

Carinici sprečili krijumčarenje 300 komada starinskog pokućstva

carinici-sprecili-krijumcarenje-300-komada-starinskog-pokucstva
Carinici sprečili krijumčarenje 300 komada starinskog pokućstva

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs BEOGRAD – Carinski službenici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili da je jedan putnik pokušao da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

Prekršaj je otkriven 23. aprila kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus koji je saobraćao iz Francuske ka Bugarskoj, saopštili su iz Uprave carina.

Tokom kontrole na skeneru za ručni prtljag u nekoliko torbi, za koje se ispostavilo da pripadaju istom putniku, uočene su nepravilnosti.

Usledio je detaljan pregled kojim je potvrđeno da se, pored nešto malo garedrobe, u torbama nalaze starinski čajnici, uljane lampe, čaše, šolje i različit escajg, sa žigom koji sugeriše da je reč o srebru.

Pored toga u prtljagu se našlo nekoliko starih bodeža u koricama raznih oblika, zidni, stoni, džepni i ručni satovi, upaljači, kao i nekoliko kesica sa ukupno 27 komada različitog zlatnog nakita.

Kako je reč o specifičnoj robi, njena vrednost i starost će biti poznate tek nakon stručne ekspertize, dok je sva otkrivena roba zadržana do okončanja postupka pokrenutog pred nadležnim sudom.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version