Naslovna Vijesti Cerić i Radončić se dogovorili, Zukorlić i dalje satanizira Radončića!

Cerić i Radončić se dogovorili, Zukorlić i dalje satanizira Radončića!

Cerić i Radončić

Kako smo pre dva dana prenijeli informaciju da će se predsjednik SBK Mustafa Cerić sastati sa predsednikom SBB Fahrudinom Radončićem koga Zukorlić optužuje da je najveća podvala Bošnjacima a da Avaz nije glas bošnjaka SBB je od danas na prostoru BIH otpočela kampanju za popis stanovništva u BIH, sudeći po tome izgleda da su se Cerić i Radončić dogovorili.

Cerić ef. facebook
Cerić ef. facebook

Međutim portali bliski Zukorliću i dalje vode kampanju protiv Avaza i Radončića nazivajući ga malim Radojicom i drugim satanizirajućim imenima. Da li se ovde radi o mimoilaženju Zukorlića i Cerića nije jasno, međutim ako se doda činjenica da na tribini koju organizira SBB govore Radončić i akademik Filipović vidi se da su se sandžačkog muftije odrekli svi.


UOČI PREDSTOJEĆEG POPISA STANOVNIŠTVA U BIHSBB BiH izdao letak kojim poziva Bošnjake na popis Savez za bolju budućnost BiH izdao je letak u kojem poziva Bošnjake da se na predstojećem popisu izjasne prema historijskoj istini:
– U pogledu naše etničke i nacionalne pripadnosti kao BOŠNJACI;
– U pogledu naše vjeroispovijesti kao pripadnici ISLAMSKE vjere;
– U pogledu maternjeg jezika koji nam je svima zajednički kao govornici BOSANSKOG jezika.
Letak sadrži i tekst uglednog akademika prof. dr. Muhameda Filipovića u kojem se kaže da je Bošnjak historijsko, tradicionalno narodno i nacionalno ime naroda koji živi u Bosni i Hercegovini…, te se podsjeća na mračno doba naše historije kada je bilo zabranjeno ime Bošnjak.
Stoga, Bošnjaci, budite oprezni, kaže se u letku, i budni i ne dozvolite da vas iko zbuni u pogledu vašeg identiteta, jer vi jeste i trebate biti Bošnjaci i ponosni na svoj narod, zemlju i svoje ime.
Povodom predstojećeg popisa stanovništva u BiH, danas će u 17.30 sati u Velikoj sali Općine Stari Grad Sarajevo biti održana tribina SBB-a pod nazivom „Bošnjaci, budite – Bošnjaci!“.
Prisutnima će se obratiti predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, a šire izlaganje imat će akademik prof. dr. Muhamed Filipović.

 

 

Exit mobile version