Naslovna Sandžak Novi Pazar Članice Foruma žena SDP-a ugostile suprugu turskog konzula

Članice Foruma žena SDP-a ugostile suprugu turskog konzula

clanice-foruma-zena-sdp-a-ugostile-suprugu-turskog-konzula
Članice Foruma žena SDP-a ugostile suprugu turskog konzula

Supruga konzula Republike Turske Ajšegul Pešmen je od samog dolaska u Novi Pazar pokazala zainteresovanost za saradnju sa Forumom žena Sandžačke demokratske partije, kazala je obraćajući se prisutnim članicama Foruma, predsednica Alma Šarenkapić.

Prepoznala nas je kao jedan veliki tim koji radi u korist cele zajednice, a naš je stav da je obaveza svake žene da se kroz sve svoje uloge u životu bavi upravo iznalaženjem rešenja za probleme svakodnevnice.

’’Žene upravo tako žive ono svoje najveće priznanje a to je da rađamo i oblikujemo svet’’ poručila je Šarenkapić.

Današnji sastanak bila je prilika za bolje upoznavanje i razmenu ideja i vizija, te kreiranje planova dalje saradnje, a sve u cilju zajedničkog rada na daljem napretku i boljitku zajednice, rečeno je danas u SDP-u.

Članice Foruma žena SDP-a i supruga konzula Republike Turske Ajšegul Pešmen razgovarale su o brojnim temama, od diplomatije gde je konstatovano da je Republika Turska prijatelj na koga se svi mogu uvek osloniti, preko preduzetničkih ideja do razmene sitnih ženskih ideja i iskustava sa stanovišta žene Novopazarke i žene Turkinje koja je boravila u raznim državama, a koja je na koncu priznala da je Novi Pazar poseban i da bi u njemu mogla i ostati.

Snažne i ispravno motivisane žene međusobno prepoznaju i udružuju se sa ciljem poboljšanja položaja žene u društvu. Najbolji način da u tome budu uspešne jeste upravo da se politički aktiviraju, odnosno bave politikom, zaključeno na kraju.

Indeksonline

Exit mobile version