Naslovna Sport Fudbal Ćurčić pozvao najjači sastav uz četvoricu debitanata

Ćurčić pozvao najjači sastav uz četvoricu debitanata

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić pozvao je najjači sastav za kvalifikacionu utakmicu protiv Jermenije i prijateljsku protiv Francuske, a na njegovom spisku nalaze se četvorica debitanata.

Na reprezentativnom spisku od 25 igrača prvi put su se našla četvorica igrača, trojica defanzivaca: Marko Petković, Uroš Spajić, Miloš Kosanović, kao i Darko Brašanac. U nacionalni tim se posle povrede vratio i Ljubomir Fejsa.

Srbiji će meč protiv Jermenije 4. septembra u Novom Sadu biti 100. koji igra kao samostalna država. Utakmica će se igrati bez prisustva publike zbog kazne UEFA. Reprezentacija je poslednja u kvalifikacionoj Grupi I i nema šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

“Posle odluke suda u Lozani izgubili smo i minimalne šanse da se nađemo na prvenstvu Evrope, u prethodnim mesecima pravili smo analize za Svetsko prvenstvo, a ostatak kvalifikacija iskoristićemo kako bismo se pripremili za sledeću godinu. Nažalost situacija je takva i uradićemo sve da podignemo samopouzdanje i psihičku stabilnost. Bez obzira na to ne stvaramo alibi i želimo da vratimo veru u reprezentaciju”, rekao je Ćurčić na konferenciji za medije na konferenciji za
medije.

On je obrazložio pozive debitantima Marku Petkoviću i Milošu Kosanoviću.

“Imamo problem sa centralnim bekovima, a Kosanovića smo pratili godinama, imao je kontinuitet u Poljskoj i Belgiji. Petković izlazi iz povrede, ustalio se u Zvezdi, bio je vođa mlade reprezentaciji i ima kvalitet za A selekciju. Hoćemo da ga integrišemo na ovaj način. Sve je na njima, da se dokazuju na utakmicama i da vidim njihovu sliku. Odlučio sam se za igrače koji su beležili uspehe sa mladom omladinskom selekcijom”, objasnio je Ćurčić.

Srbija će 7. septembra u Bordou igrati prijateljski meč protiv Francuske.

Spisak selektora Ćurčića:

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić i Predrag Rajković.

Odbrana: Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Nenad Tomović, Nikola Maksimović, Petković, Ivan Obradović, Spajić i Kosanović.

Sredina: Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Nemanja Gudelj, Radosav Petrović, Luka Milivojević, Filip Kostić, Dušan Tadić, Adem Ljajić i Brašanac.

Napad: Zoran Tošić, Andrija Živković, Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Petar Škuletić.

izvor: N1

Exit mobile version