Naslovna Sport Dan pešačenja 23. septembra

Dan pešačenja 23. septembra

dan-pesacenja-23.-septembra

Planinarski klub Sandžak i novopazarski Sportski savez pozvali su sugrađane da u subotu, 23. septembra, učestvuju u Danu pešačenja.

Predsednik Planinarskog kluba Sandžak Fahir Demčović rekao je da Planinarski savez Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Sportskim savezom Srbije, organizuje Dan pešačenja pod sloganom “Korak bliže zdravlju”.

“Potrebno je da stanovništvo Srbije stvori naviku da redovno pešači, a u cilju poboljšanja zdravlja. Kad se uradi sportsko-turistička infrastruktura jačaju i turistički potencijali. Trim staza na Borićima duga je oko 2.440 metara, pa učesnike sve skupa očekuje trasa od oko pet kilometara”, naveo je Demčović.

Enver Gusinac iz gradskog Sportskog saveza naveo je da ta sportska organizacija uvek pomaže svojim klubovima prilikom organizacije manifestacija.

“Pozivam sve naše sugrađane da prošetaju. Dolazak su najavili brojni sportisti. Okupljanje je u subotu od 09.00 do 09.30 ispred Ekonomsko-trgovinske škole. Potom krećemo prema ‘Divanu’ i borovom šumom iznad kasarne i ka drugom delu staze”, kazao je Gusinac.

M. Minić

The post Dan pešačenja 23. septembra appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Dan pešačenja 23. septembra appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version