Naslovna Sport Atletika Danas će se održati Bostonski maraton 2014

Danas će se održati Bostonski maraton 2014

Danas, 21. aprila 2014. godine, biće održan 118. po redu Bostonski maraton sa masovnim učešćem, u organizaciji Bostonske atletske asocijacije.

Zbog incidenta na prošlogodišnjem sportsko-rekreativnom skupu u Bostonu, mjere sigurnosti tokom maratona će biti znatno strožije. Registrovano je 36 hiljada učesnika, što je maksimum koji je organizator dozvolio, a sama brojka za devet hiljada učesnika premašuje prošlogodišnju.

Neki od prošlogodišnjih učesnika, povrijeđenih u bombaškom napadu, zakleli su se da ih ništa neće spriječiti da se pridruže ovogodišnjoj utrci, kako bi pokazali solidarnost sa Bostonom. Time žele da se pridruže jednoj od najpoznatijih utrka u svijetu i odaju počast žrtvama i osobama koje su im prve pritekle u pomoć, u prošlogodišnjoj tragediji.

Bostonska policija je oglasila da će mjere sigurnosti biti veoma stroge, kako za učesnike, tako i za publiku.

Tri osobe su poginule, a 264 povrijeđene u eksploziji bombe nadomak ciljne ravnine, na prošlogodišnjem maratonu u Bostonu. Pred sudom za ovo nedjelo je 20-godišnji Džohar Carnaev, kojega se tereti za bombaški napad. Njegovog brata Tamerlana policija je ubila tokom prošlogodišnjih okršaja.

Sandzakhaber / izvor: trtbosanski

Exit mobile version