Naslovna Sandžak Novi Pazar Dodeljeni ugovori o subvencijama za zamenu kotlova na pelet

Dodeljeni ugovori o subvencijama za zamenu kotlova na pelet

dodeljeni-ugovori-o-subvencijama-za-zamenu-kotlova-na-pelet

Građanima Novog Pazara koji su ispunili uslove propisane konkursom za sufinansiranje zamene individualnih ložišta na čvrsto gorivo kotlovima na pelet, podeljeni su ugovori. Pravo je, po osnovu konkursa ostvarilo 35 domaćinstava.

Grad Novi Pazar je u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine obezbedio ukupno 10 milona dinara, pokriva 50 odsto troškova zamene ložišta, odnosno najviše 200 hiljada pojedinačno.

“Imali smo ovakav konkurs i 2021. godine. Interesovanjem građana tokom ove godine možemo biti zadovoljni i treba uputiti zahvalnost Ministarstvu životne sredine koje nam, kroz ovaj i brojne druge projekte, pomaže da smanjimo stepen zagađenja i zajedničkim naporima zaštitimo životnu sredinu. Nakon izmeštanja toplane iz gradskog jezgra i izbacivanja mazuta iz upotrebe, znatno je niži stepen zagađenja, a potporom individulanim domaćinstvima da koriste ekološki prihvatljiv ogrev, dopunjavamo tu misiju”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac ističući da je na poslednjoj sednici Gradsko veće usvojilo odluku o raspisivanju još jednog u nizu konkursa iz domena energetske efikasnosti, te pozvao građane da se prijave već od sutra kada će na zvaničnoj stranici biti dostupni konkursa. Iza ovog konkursa stoji Ministarstvo rudarstva energetike.

Dobitnici ugovora za zamenu individualnih ložišta pozdravljaju inicijativu lokalne samouprave da direktno pomogne građanima i apeluju na Novopazarce koji to nisu učinili, da legalizuju svoje stambene objekte, jer je to jedan od uslova konkursa za zamenu individualnih ložišta.

indeksonline.rs

Exit mobile version