Naslovna Vijesti DODIK PROVOCIRA NA DAN GENOCIDA U SREBRENICI! Nećemo priznati genocid – on...

DODIK PROVOCIRA NA DAN GENOCIDA U SREBRENICI! Nećemo priznati genocid – on se nije ni desio

Žao mi je što to govorim na današnji dan i nemam namjeru da bilo čiji bol umanjim ili da ga na neki drugi način omalovažim, ali ovo je postala isključivo politička tema, rekao je Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska
Nećemo priznati genocid – genocid se nije ni desio, izjavio je danas Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

U obraćanju novinarima nakon posjete gradilištu sjevernog krila i rekonstruisanog centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra RS, Dodik je obrazložio svoju raniju izjavu da je BiH nemoguća država, te da je priča oko zločina u Srebrenici ispolitizovana.

“Nemoguća je država kada vidite da u Bratuncu gdje se obilježava stradanje 3.500 ljudi da ne dođe niko iz međunarodnih institucija, a vidite ih recimo u Sarajevu kada ispraćaju kamione u kojima se nalaze kovčezi koji idu u Srebrenicu, a danas su opet tu, oni su stalno s njima. Dijele ovo društvo na način da nama poručuju da žrtve koje smo mi imali, koje su stradale, nisu dostojne njihove nikakve pažnje”, rekao je Dodik.

Naglasio je, između ostalog, i da nema namjeru da ćuti o tome i prećuti takvu vrstu ponašanja bilo koga iz međunarodne zajednice. “Žao mi je što to govorim na današnji dan i nemam namjeru da bilo čiji bol umanjim ili da ga na neki drugi način omalovažim, ali u svakom slučaju ovo je postala isključivo politička tema“, pričao je Dodik.

Exit mobile version