Naslovna HRONIKA Dojava o bombi u SD Pendik, neposredno nakon skupa SDP na kom...

Dojava o bombi u SD Pendik, neposredno nakon skupa SDP na kom je prisustvovao ministar Memić

dojava-o-bombi-u-sd-pendik,-neposredno-nakon-skupa-sdp-na-kom-je-prisustvovao-ministar-memic
Dojava o bombi u SD Pendik, neposredno nakon skupa SDP na kom je prisustvovao ministar Memić

Uprava sportske dvorane Pendik primila je dojavu o postavljenoj bombi putem email adrese neposredno nakon završetka skupa Odbora naselja Lug, Sandžačke demokratske partije, na kojem je bio prisutan ministar Husein Memić.

Ova dojava je rezultirala hitnim odgovorom sigurnosnih agencija i hitnih službi. Na licu mesta, veliki broj policijskih jedinica, timova vatrogasne službe, hitne medicinske pomoći i elektrodistribucije odmah je reagovao, stvarajući intenzivnu aktivnost u tom delu Novog Pazara.

Policija je brzo osigurala područje, dok su vatrogasci spremni da intervenišu u slučaju potrebe za evakuacijom ili eventualnim gašenjem požara. Hitne medicinske ekipe su na oprezu za hitne intervencije, a elektrodistribucija je pružala podršku u smanjenju eventualnih električnih rizika.

U toku je kontradiverzioni pregled dvorane kako bi se temeljito proverio prostor i identifikovala bilo kakva pretnja od eksplozivnih naprava. Specijalizirane jedinice za demontiranje eksplozivnih naprava su angažovane, koristeći sofisticiranu opremu i tehnike kako bi osigurale potpunu bezbednost prostora.

Vlasti apeluju na saradnju građana i mole ih za strpljenje tokom ovog procesa, ističući da je cilj osigurati bezbednost svih prisutnih i rešiti ovu ozbiljnu situaciju bezbedno i efikasno. Sve ove mere preduzimaju se s namerom da se očuva javna bezbednost i spreče potencijalni rizici po građane Novog Pazara.

indeksonline.rs

Exit mobile version