Naslovna Vijesti Džemat Put Sredine organizovao podelu besplatanih Kur’ana

Džemat Put Sredine organizovao podelu besplatanih Kur’ana

Novi Pazar – Nevladina organizacija „Put sredine“ sinoć je u okviru globalnog projekta pod nazivom „Čitaj“ podijelila prolaznicima na Gradskom šetalištu u Novom Pazaru oko 4 hiljade primjeraka približnog značenja prijevoda na bosanskom jeziku Kur’ana časnog.

Velikom broju zainteresovanih prolaznika podjeljenje su i brošure i knjige sa islamskom tematikom.

U okviru spomenutog projekta urađen je prijevod Kur’ana na njemačkom, francuskom, španskom, ruskom, albanskom i bosanskom jeziku, te se priprema prijevod i štampa Kur’ana na još nekoliko svjetskih jezika.

Akciju podijele Kur’ana, do sada čini se najveću tog karaktera na ovom prostoru, sprovela je Nevladina organizacija “Put sredine”.

Gotovo svaki prolaznik poželio je da dobije besplatan primjerak, a uz to volonteri ove organizacije dijelili su i brojne brošure i knjige sa akteulnim temama o islamu.

Akcije podijele audio i video materijala, brošura i islamske literature su svojstvene ovoj organizaciji, sa kako ističu, nijetom da se što veći broj naših sugrađana, prvenstveno mladih upoznaju sa religijom kojoj pripadaju.

Za ovu akciju iz “Puta sredine” navode da je nijet upoznavanje naroda sa vrijednostima Islama kroz njegov izvor, a to je Allahov govor, objava posljednjem Allahovom Poslaniku Muhamedu s.a.v.s.

Exit mobile version