Naslovna Vijesti EI holding Niš: Ne mirimo se s pokretanjem stečaja

EI holding Niš: Ne mirimo se s pokretanjem stečaja

Direktor EI holding korporacije Aleksandar Popović izjavio je danas da se ta korporacija ne miri sa odlukom Privrednog suda u Nišu o pokretanju stečajnog postupka i da će podneti žalbu Privrednom apelacionom sudu.

“Sigurni smo da će Apelacioni sud poništiti odluku Privrednog suda, jer u ovom sudu nije završen postupak za usvajanje plana reorganizacije EI holdinga”, kazao je on agenciji Beta.

Popović je naglasio da je EI holding pre mesec dana Privrednom sudu dostavio unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) kojim je predviđen ekonomski oporavak holdinga u periodu od sedam godina.

Prema njegovim rečima u Privrednom sudu je za 17. maj zakazano ročište na kojem će se razmatrati taj plan. “Planom reorganizacije nije predviđen otpis dugova korporacije prema poveriocima, već njihovo konvertovanje u kapital”, rekao je Popović.

On je dodao da EI holding nema dugove prema radnicima već prema državi i državnim preduzećima, tako da je interes čitavog društva da opstane.

Popović je istakao i da je Ei holding većinski vlasnik četiri preduzeća koja dobro posluju, precizirajući da su to firme EI Pionir UKT i EI Pionir KT u Beogradu, kao i firme EI Komerc i EI Elmag u Nišu.

“Pravno je nedefinisano šta će biti sa tim preduzećima, ali nema razloga da odu u stečaj jer posluju bez dugova, imaju optimalan broj zaposlenih i značajan kapital”, naglasio je Popović.

Prema njegovim rečima Ei holding i četiri njegova zavisna preduzeća tenutno imaju oko 60 radnika.

EI holding korporacija imala je 80-tih godina prošlog veka 24 zavisna preduzeća i oko 18.000 radnika.

izvor: N1

Exit mobile version