Naslovna Sandžak Novi Pazar EKSKLUZIVNO!!! Uhapšeni rušitelji mezara na Gazilaru!

EKSKLUZIVNO!!! Uhapšeni rušitelji mezara na Gazilaru!

Novi Pazar – Kako sandzakhaber ekskluzivno saznaje uhapšeni   suosumnjičeni za rušenje nadgrobnih spomenika na dan Bajrama na groblju Gazilar u Novom Pazaru. 

Sandzakhaber saznaje da je jedno lice Musliman koji je promenio veru u Pravoslavlje.  

Kako je ranije izjavio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac saniranje nišana je najmanje što je Grad mogao da učini kako bi pomogao pordicama koje su doživele veliku neprijatnost.
On je tada izrazio i očekivanje da će počinioci ovog gnusnog vandalskog čina biti što pre privedeni pravdi.

“Ovaj događaj zatekao nas je u neverici i izazvao tugu zbog počinjenog bezumlja. Ovaj vandalski čin najjače osuđujemo i saosećamo sa sugrađanjma koju su na praznik morali da se suoče sa porušenim mezarima svojih najmilijih”, rekao je Biševac. 
Napomenuo je da je od policije i tužilaštva dobijeno uveravanje da će krivci u najkraćem roku biti privedeni pravdi.
Nepoznаte osobe porušile su na desetine nаdgrobnih spomenikа kod ulаzа nа groblje Gаzilаr u Novom Pаzаru.
Uviđаj su izvršili pripаdnici policije i zаmenik osnovnog jаvnog tužiocа.
Informer,je istog dana objavio pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavio je da su zahvaljujući snimcima sa video nadzoram vandali identifikovani i da se očekuje da uskoro će biti uhapšeni.
Porušene spomenike u blizini ulaza u groblje zatekli su muslimani koji su, posle prve jutarnje molitve – Bajram namaza, došli da obiđu grobove svojih rođaka i pomole se povodom Bajrama, jednog od dva najznačajnija praznika u islamu. 

Exit mobile version