Naslovna Mobile Evo kako da baterija duže traje

Evo kako da baterija duže traje

Oslobodite telefon od ovih pet najvećih “žderača baterije”
Oslobodite telefon od ovih pet najvećih “žderača baterije”

Rad pametnih telefona može biti znatno usporen a vek baterije kratak zbog instaliranja velikog broja nepotrebnih aplikacija.

Osim ovih pet “žderača baterije” uklonite i one za koje ste primetili da ih ne koristite. 

Facebook – Ova aplikacija troši bateriju više nego bilo koja druga, a ne ispunjava funkciju. Naime, umesto aplikacije Facebook, dovoljno je koristiti boomark koji će stajati na ekranu i otvoriti vaš profil unutar internet brauzera.

Bilo koja aplikacija za vremensku prognozu – Ove aplikacije su pri samom vrhu kada je reč o “ceđenju” baterije, zato što konstantno ažuriraju podatke. Umesto widgeta za prikaz vremenske prognoze i aplikacije za vremensku prognozu bolje je koristiti glasovnu “OK, Google” opciju.

AntiVirus Security ili bilo koja druga antivirus aplikacija – Ako aplikacije preuzimate sa sigurnih adresa, odnosno Google Play telefon vam je siguran od virusa i time su antivirus aplikacije potpuno besmislene. Pre će vam ukrasti telefon, nego ga napasti “iznutra”. 

Clean Master ili bilo koja druga aplikacija za čišćenje nepotrebnih datoteka – Aplikacije ovog tipa uglavnom brišu nepotrebne datoteke i tako poboljšavaju performanse telefona, ali nisu dovoljno efikasne da biste im omogućili “čitavu” aplikaciju. Naime, to možete rešiti vrlo brzo sami, brisanjem sačuvanog cachea – Settings > Storage > kliknite na Cached data > OK. 

Ova aplikacija, naime, troši puno baterije, između ostaloga i zbog reklama.

Internetski preglednik koji dolazi s telefonom

U Google Play trgovini moguće je preuzeti bolji i sigurniji browser od Google Chromea koji je originalno došao na vašem smartphoneu, ukoliko koristite telefone sa sistemom Android.

Exit mobile version