Naslovna Sandžak Novi Pazar Evo šta sve Ugljanin mora da prihvati da bi ga Zukorlić podržao!

Evo šta sve Ugljanin mora da prihvati da bi ga Zukorlić podržao!

Ugljanin sa Jusufspahićima

Novi Pazar – Kako prenose portali bliski Islamskoj zajednici koji potvrđuju pisanje Sandžakhabera i drugih medija o intenzivnim pregovorima Sulejmana Ugljanina i Muamera Zukorlića da su u toku pregovori za jedinstvenu Islamsku zajednicu između predstavnika SDA Sandžaka na čelu sa Sulejmanom Ugljaninom i Islamske zajednice na čelu sa predsjednikom Dudićem i muftijom Zukorlićem a to su četiri uslova.

1. da Sulejman Ugljanin javno podrži Islamsku zajednicu na čelu sa predsjednikom muftijom Mevlud ef. Dudićem sa duhovnim centrom u Sarajevu;

2. da Sulejman Ugljanin javno zatraži od Adema Zilkića da se odrekne titule “reisuleme IZ Srbije sa administrativnim centrom u Beogradu”

3. da Sulejman Ugljanin javno pozove sve imame koji su napustili IZ da se bez posljedica vrate u sistem

4. da Sulejman Ugljanin javno pozove sve svoje funkcionere i aktiviste da uskrate podršku paralelnoj “islamskoj zajednici” i podrže JEDINSTVENU ISLAMSKU ZAJEDNICU sa administrativnim centrom u Novom Pazaru

Podsjetimo Rijaset Adema Zilkića je institucija koju je formirao i podržavao lider SDA Sulejman Ugljanin. On je više puta rekao da Islamska zajednica sa Zukorlićem ne postoji i da se tim pitanjem bavi BNV a Adema Zilkića nazivao svojim reisu-l-ulemom.

Također se špekuliše da bi nakon ispunjavanja ova četiri uslova SDA Sandžaka i BDZ Sandžaka formirala zajedničku JEDINSTVENU listu ili koaliciju, prije ili nakon predstojećih izbora za BNV i lokalne izbore koji su pred nama.

Iz izvora bliskih SDA Sandžaka saznajemo da bi njihov uslov bio da dr. Sulejman Ugljanin bude nosilac liste na predstojećim izborima.

 

Exit mobile version