Naslovna Vijesti FEJZIĆ: Spriječili smo ulazak grupe FETO u našu instituciju! 

FEJZIĆ: Spriječili smo ulazak grupe FETO u našu instituciju! 

Crnogorski reis Fejzić je u razgovoru sa novinarom AA istakao kako su stvari, koje su se desile u Turskoj u petak navečer, tokom neuspjelog pokušaja vojnog udara, bile stravične i tužne. 

Ističući kako je tokom te noći primio veliki broj poziva u Crnoj Gori, Fejzić je kazao da zbog dešavanja u Turskoj nisu zabrinuti samo Turci, već i muslimani na Balkanu.

 

Dodavši kako napad na demokratski izabranu vladu i predsjednika predstavlja i napad na cijeli turski narod, Fejzić je kazao kako je taj turski narod i u noći pokušaja vojnog udara hrabrim stavom i borbom pokazao da se radi o narodu sa bogatom tradicijom.

 

Osvrnuvši se i na mrežu terorističke organizacije Fetullahci/Paralelna državna struktura (FETO/PDY), Fejzić je kazao kako su pripadnici te grupe pokrenuli neke aktivnosti i u Crnoj Gori, poput jezičkih kurseva i da su neki krugovi gajili određene simpatije prema toj strukturi, Fejzić je dodao da su se i ti krugovi udaljili od grupe FETO nakon decembarskih nereda u Turskoj.

 

“Uvjeren sam da će i rijetke preostale aktivnosti grupe FETO u Crnoj Gori biti okončane. Sami su spalili svoje brodove. Sumnjam da će poslije ovoga dobiti ikakvu podršku, simpatije ili razumijevanje u javnosti, posebno to neće dobiti od muslimana. Sumnjam da će dobijati više bilo kakvu podršku od ljudi koji vole ummet, Tursku i islam”, rekao je Fejzić.

 

Naglasivši da je Islamska zajednica Crne Gore u proteklih nekoliko godina bila veoma oprezna i pažljiva kada je riječ o aktivnostima organizacije koja je radila na rušenju legalne i legitimne vlasti u Turskoj, Fejzić je kazao kako je crnogorska Islamska zajednica spriječila da u nju uđu pristalice te organizacije.

 

“Spriječili smo ulazak grupe FETO u našu instituciju. Nismo to dozvolili, niti ćemo to ikada dozvoliti. Ljudima ćemo ukazivati na aktivnosti i ciljeve te grupe“, kazao je Fejzić.

 

On je također istakao kako su Crna Gora i Turska u posljednje vrijeme imale bliske odnose, te dodao da su ti odnosi izuzetno važni za muslimane koji su manjinska zajednica u Crnoj Gori.

 

“Da je vojni udar u Turskoj uspio i muslimani u Crnoj Gori bi osjetili njegove negativne posljedice. Turska je zemlja koja se ovdje uvijek voljela, a u posljednjih 10 do 12 godina nas je ponovo pronašla i otvorila nam ruke”, kazao je Fejzić.

 

Ističući kako će muslimani u dovama uvijek biti uz Tursku, njene lidere i narod, Fejzić je kazao da će odlukom Islamske zajednice u svim crnogorskim džamijama sutra nakon džuma-namaza biti klanjani dženaza-namazi za sve šehide koji su izgubili živote tokom vojnog udara u Turskoj.

Exit mobile version