Naslovna Vijesti Politika Ferizović Berović: Sednica održana bez zakonske osnove

Ferizović Berović: Sednica održana bez zakonske osnove

ferizovic-berovic:-sednica-odrzana-bez-zakonske-osnove
Ferizović Berović: Sednica održana bez zakonske osnove

Sednice Skupštine opštine Tutin održana je bez zakonske osnove i predstavlja flagrantno kršenje procedura i propisa koji regulišu rad lokalne samouprave – kaže predsednica SO-e Tutin Fazila Ferizović Berović. Kao predsednica Skupštine, Ferizović Berović u saopštenju za javnost ističe da nije ovlastila niti odobrila zakazivanje  sednice, te napominje da to može biti inicirano striktno u skladu sa zakonskim odredbama.

‘’Građani Tutina moraju znati da je ovaj pokušaj vraćanja Tutina u stanje bezakonja i nije ništa više nego podsetnik stare vlasti kako su oni radili i kako bi radili da im se ponovo ukaže prilika. Sednica koja je održana bez kvoruma, na kojoj su glasali oni koji nemaju mandat, zatim obračun sa neposlušnim odbornicima u svojim redovima, izakulisna trgovina sa mandatima, to jest izbornom voljom naših sugrađana, a da ne spominjemo donošenje odluka koje imaju dalekosežne posledice po našu Opštinu, a za koje su se podigle neke ruke koje nisu ni znale, nit ih je zanimalo za šta glasaju, sve je to ono što smo danas, posle dužeg vremena mogli da vidimo’’, navodi se u saopštenju.

Ferizović Berović ističe da su o svemu obavestili nadležni organi radi preduzimanja odgovarajućih koraka u cilju utvrđivanja odgovornosti.

‘’Očekujem da će ova sednica i sve odluke donete na njoj biti poništene kako bi se povratila zakonitost i integritet institucija lokalne samouprave. Ostajem posvećena osnovnim principima vladavine prava i transparentnosti u radu lokalnih organa uprave, te izražavam nadu da će ova situacija biti adekvatno adresirana i rešena u skladu sa pravnim normama’’, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednica Skupštine opštine Tutin, Fazila Ferizović Berović.

Exit mobile version