Naslovna Sport FK Novi Pazar traži izuzeće sudije Živkovića

FK Novi Pazar traži izuzeće sudije Živkovića

fk-novi-pazar-trazi-izuzece-sudije-zivkovica

Posle poraza od Mladosti u Lučanima (0:2), u taboru Pazaraca upiru prstom u sudiju Aleksandra Živkovića.

U klubu sa obala Jošanice i Raške smatraju da je značajan doprinos krajnjem rezultatu dao glavni arbitar.

Plavi su se oglasili saopštenjem, koje prenosimo u celosti, uz redakcijsku obradu.

Saopštenje FK Novi Pazar
“Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar upućuje zahtev Komisiji za suđenje Fudbalskog saveza Srbije da isključi sudiju Aleksandra Živkovića iz utakmica koje naš klub igra. Pomenuti delilac (ne)pravde brutalno je oštetio Novi Pazar u Lučanima. Već u prvih deset minuta dodelio je dva žuta kartona našim igračima (čime je pokazao svoju nameru), od kojih je prvi Adešini neopravdan. Sudija Živković je pomenutom igraču već u 22. minutu pokazao drugi žuti karton, što je rezultiralo nejgovim isključenjem.

Isti sudija je dosudio i nepostojeći penal za domaćina, čime je obavio svoj zadatak. Dodatno, Živković je produžio trajanje utakmice za svega četiri minuta, iako je bilo deset izmena, pregledavanja VAR-a, intervencija medicinskih timova oba tima i zadržavanja lopte čak i od strane dečaka zaduženih za njeno vraćanje kada je van terena.

Tokom celog meča, sudija je primenjivao neujednačen kriterijum pri dosuđivanju prekršaja, ne dosuđujući očigledan faul nad našim igračem Mitrom Ergelašem, iako je pretrpeo ozbiljan udarac i posekotinu na gornjoj usni. Slično se dogodilo i u slučaju očiglednog prekršaja nad Urošem Lazićem.

Očigledno je da je Novi Pazar poslužio kao poravnanje i kompenzacija prema Mladosti zbog sudijskih grešaka u njihovoj utakmici protiv Voždovca. Ovakvi događaji čine da naš fudbal izgleda kao trgovinska buvlja pijaca. Ne čudi što naši klubovi na evropskoj sceni ne mogu osvojiti ni boda. Tamo nema raznih Živkovića spremnih da se javno brukaju i sramote kako bi obavili zadatak koji im je poveren.

Živkoviću nije prvi put
Važno je napomenuti da ovo nije prvi put da nas isti sudija ošteti. Slično se dogodilo svojevremeno protiv Inđije. Tu je isključio našeg igrača, dosudio nepostojeći penal u korist rivala i poništio nam gol.

Svesni smo da ovim saopštenjem rizikujemo novčanu kaznu, ali ne možemo da ćutimo dok nas brutalno potkradaju. Nas će kazniti, dok druge ne smeju ni da opomenu, iako čine drastičnije stvari od naših javnih oglašavanja. Ovo postaje liga gde je unapred poznato ko će biti prvak i ko će igrati u Evropi, možda čak i ko će ispasti. Za nas ostale, ostaje samo “liga bez briga”.

Pozivamo ostale klubove da se udružimo i da zajedno branimo regularnost fudbalskog takmičenja. Poslednji je trenutak da podignemo svoj glas protiv sudijskih nepravdi i anomalija u našem fudbalu”, stoji u saopštenju Pazaraca.

M. Minić

The post FK Novi Pazar traži izuzeće sudije Živkovića appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post FK Novi Pazar traži izuzeće sudije Živkovića appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version