Naslovna Vijesti GENERAL DIVJAK O PRESUDI: Hag ne kažnjava protagoniste fašizma na Balkanu, a...

GENERAL DIVJAK O PRESUDI: Hag ne kažnjava protagoniste fašizma na Balkanu, a jedan od njih bio je Šešelj

Penzionisani general Armije RBiH i izvršni direktor Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” Jovan Divjak, kako kaže, uvrijeđen je oslobađajućom presudom Vojislavu Šešelju.

– Uvrijeđen sam kao civilizovani čovjek, građanin plante, Evropljanin, Bosanac i Hercegovac i antifašista. Potvrđuje se da Hag, jednostavno, ne kažnjava fašizam na Balkanu, a jedan od protagonista toga bio je Šešelj – rekao je Divjak za „Avazov“ portal.

Kazao je da je odluka sudskog vijeća na moral sudija, te da Šešeljevo oslobađanje neće ništa ponuditi.

– Presuda ne pruža mogućnost da na taj način dođe do bržeg pomirenja, pravde i istine za sve ono što se dešavalo od 1991. do 1995. godine – rekao je Divjak.

Ističe da bi jučer na pitanje o očekivanoj kazni za Šešelja odgovorio kako će dobiti najmanje 30 godina.

– Uvrijeđen sam što se fašizam ne kažnjava, a dokazan je svim onim što je on radio i verbalno, ali i kao i četnički vojvoda.

Na pitanje da li će oslobađanje pomoći Šešelju i njegovoj Srpskoj radikalnoj stranci pred predstojeće izbore u Srbiji, Divjak je rekao kako bi relativno mirna situacija u Srbiji mogla biti poremećena.

– Mislim da je to namjerno urađeno da bi se poremetila relativno mirna situacija u Srbiji, a ne znam čiji je to interes – rekao je Divjak.

Exit mobile version