Naslovna Tehnologija Android GFXBench otkriva specifikacije Huawei P9 telefona, pred njegovo sutrašnje predstavljanje

GFXBench otkriva specifikacije Huawei P9 telefona, pred njegovo sutrašnje predstavljanje

Huawei fanovi širom sveta sutra dobijaju zvanične detalje o Huawei P9 telefonu, na konferenciji za štampu koju organizuje kineska kompanija. Međutim, pre toga, preko procurelih informacija nam stižu specifikacije i benchmark rezultati Huawei P9 telefona. Za curenje ovih informacija zaslužan je GFXBench.

Na GFXBenchu, Huawei P9 je izlistan sa 5.2-inčnim ekranom, uz 1920 x 1080p rezoluciju. Procesor koji pokreće telefon je Huawei Kirin 955 HiSilicon osmojezgarni čip, sa četiri ARM Cortex-A53 jezgra i četiri ARM Cortex-A72 jezgra. Najbrže od ovih jezgara ima radni takt od 2.5GHz. pomenuti procesor je uparen sa Mali-T880 GPU-om i 3GB RAM-a. Interni skladišni prostor je kapaciteta 32GB. Kruže glasine da bi mogla postojati i verzija sa 4GB RAM-a i 64GB prostora, ali ovo ćemo saznati sutra.

Jedna od glavnih karakteristika Huawei P9 telefona će biti kamera. Huawei je nedavno potvrdio da je kamera uređaja kreirana u saradnji sa kompanijom Leica. Prema svemu sudeći, u pitanju je neka vrsta dual kamere. Očekuje se da će telefon podržavati 4K video, a tu je i 8MP prednja kamera. Ostale karakteristike uključuju Gigabit WiFi, Bluetooth i NFC. operativni sistem je Android Marshmallow, a sve napaja baterija od 2900mAh. Huawei P9 je već izlistan na nekim evropskim sajtovima, po ceni od 600 evra.

Da li će se sve navedene informacije i obistiniti, saznaćemo tokom sutrašnje zvanične prezentacije Huawei P9 telefona.

Izvor: SlashGear

Exit mobile version