Naslovna Tehnologija Android Google obećao da će budući Nexus telefoni biti posebniji

Google obećao da će budući Nexus telefoni biti posebniji

Jedna od prednosti kupovine Nexus telefona koje razvija Google je da dobijate stock Android, kao i najnovije verzije Android nadogradnje onda kada budu objavljene. Naspram toga, kod ostalih Android telefona se čeka nedeljama i mesecima kako bi se dobila nadogradnja na novi operativni sistem.

Međutim, osim toga Nexus telefoni ne nude neke druge posebne karakteristike zbog kojih bi se odlučili na kupovinu baš ovih modela, ali to Google želi da promeni. Govoreći na Recode Code Conference događaju, Google-ov direktor Sundar Pičai, otkrio je da će kompanija preduzeti određene korake kako bi osigurala da Nexus telefoni budu posebniji u budućnosti. Kako će ovo biti postignuto?

Jedan od načina je dodavanjem novih funkcija na Android u Nexus telefonima, a Pičai je takođe naveo da će Google biti mnogo više “tvrdoglav kada je u pitanju dizajn” . To u osnovi zvuči kao da će Google preuzeti više kontrole nad onim kako Nexus telefoni izgledaju, kao i koju vrstu funkcija treba da imaju kako bi se razlikovali od ostalih Android telefona.

Izvor: Ubergizmo

Exit mobile version