Naslovna Tehnologija Android Google predstavio Android Auto

Google predstavio Android Auto

Google je u sredu predstavio sistem koji će omogućiti bolju povezivost i bezbedniju upotrebu Android smartfon uređaja i korisnih aplikacija u automobilu. Android Auto je odgovor na Apple CarPlay i zasnovan je na najnovijoj verziji Android operativnog sistema koji stiže na jesen.

Sistem je dizajniran tako da je sličan standardnom Android okruženju, uz pojednostavljen interfejs, da bi što manje odvlačio pažnju tokom vožnje.

Google je optimizovao kontrole i komande koje se očitavaju na displeju multimedijalnog sistema u automobilu, kako bi vozač na bolji i bezbedniji način koristio aplikacije i usluge koje su mu na raspolaganju na Android platformi.

Iz istog razloga predviđena je opcija korišćenja Google Now glasovnih komandi za što više sadržaja i funkcija, kao što su Google Maps navigacija, slanje SMS poruka, aplikacije poput Google Play Music.

Takođe, vozač tokom vožnje može putem glasovnih komandi da unese različite podsetnike, koji će biti dostupni i na njegovom smartfon uređaju kada kasnije napusti vozilo.

Pogledajte kratku prezentaciju Google Android Auto sistema:

Prvi automobili opremljeni Android Auto sistemom pojaviće se do kraja godine. Google je za sada postigao dogovor o saradnji sa Audijem, General Motorsom Hyundaijem i Hondom, sa kojima je formirao Open Automotive alijansu.

Sandzakhaber / izvor: b92.net

Exit mobile version