Naslovna Sandžak Novi Pazar Grad Novi Pazar nagrađuje najbolje studente – Otvoren novi konkurs za stipendije

Grad Novi Pazar nagrađuje najbolje studente – Otvoren novi konkurs za stipendije

grad-novi-pazar-nagradjuje-najbolje-studente-–-otvoren-novi-konkurs-za-stipendije

Novi Pazar – Gradsko veće Novog Pazara objavilo je otvaranje konkursa za dodelu stipendija najboljim studentima sa teritorije grada za školsku godinu 2023/2024. Pravo da se prijave na ovaj konkurs imaju studenti sa prebivalištem na teritoriji Novog Pazara koji studiraju na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija ili na državnim univerzitetima u inostranstvu. Takođe, uslov je da su položili sve ispite iz prethodne godine i da imaju prosečnu ocenu od najmanje devet.

Grad Novi Pazar će godišnje izdvojiti 60.000 dinara po stipendisti, što znači da će svaki stipendista mesečno dobijati 5.000 dinara. Ova inicijativa ima za cilj podršku najtalentovanijim studentima i olakšavanje njihovog školovanja.

Svi detalji o konkursu, uključujući uslove i proceduru prijave, biće dostupni na zvaničnoj stranici Grada od sutra, 13. oktobra.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Tarik Rupić, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja ovog konkursa i podsetio da je Novi Pazar poznat kao studentski grad. “Vodimo računa o mladima i njihovoj budućnosti, a ova tradicija stipendiranja samo je deo svega što činimo za učenike, studente i njihove nastavnike. Grad Novi Pazar već godinama nagrađuje đake generacije, kao i učenike i njihove nastavnike koji postižu najbolje rezultate na republičkim takmičenjima”, istakao je Rupić.

Takođe, važno je napomenuti da studenti koji nemaju oba roditelja mogu se prijaviti na konkurs, čak i ako imaju prosečnu ocenu manju od devet. Konkurs za dodelu stipendija počinje sutra, 13. oktobra, i trajaće mesec dana. Broj budućih stipendista nije ograničen, što pruža veću šansu studentima za dobijanje ove podrške.

indeksonline.rs

Exit mobile version