Naslovna Featured Istaknuto Gradonačelnik Biševac priredio prijem za najbolje studente

Gradonačelnik Biševac priredio prijem za najbolje studente

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac danas je ugostio rektora Državnog univerziteta profesora  Miladina Kostića i studente koji su na međunarodnom takmičenju u gradnji mostova od špageta u Mariboru pod nazivom “How strong is the bridge”, na kojem je ove godine učestvovala 21 ekipa iz 5 zemalja, osvojili dva prva mesta.

Uspeh koji su krajem marta  postigli na takmičenju  u gradnji mostova, koji se sastoje samo od špageta i lepka i treba da izdrže što veće opterećenje, koje je održano na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, studenti ove visokoobrazovne institucije potvrdili su novim rezultatima u Mariboru. Prema pravilima takmičenja, pobeđuje ekipa koja u zadanim dimenzijama sastavi most od špageta koji izdrži najveći teret. Rektor univerziteta prof. Miladin Kostić ponosan je na svoje studente i  kaže da uopšte ne sumnja da će ovakvih nagrada biti još.

“Grad Novi Pazar je uvek ulagao u obrazovanje i  tako će biti i ubuduće, a ovi studenti su dokaz za to i opravdanje da verujemo u naše mlade sugrađane”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

U pobedničkoj ekipi, čiji je most izdržao opterećenje od 110,9 kg bili su Sanel Husović, student arhitekture, Anesa Hamidović i Amra Dacić sa studijskog programa Građevinarstvo koji kažu das u zadovoljni isrećni što su opet univerzitet I Novi Pazra prikazali u najboljem svetlu I nadaju se da će ovakvih prilika biti još.

Takmičenje oje su pre 10 godina pokrenuli studenti mariborskog fakulteta za građevinarstvo, postalo je tradicionalno i međunarodno.

Exit mobile version