Naslovna Sandžak Novi Pazar Gradonačelnik Biševac sa ministarkom Đukić Dejanović o budućim planovima i aktivnostima u...

Gradonačelnik Biševac sa ministarkom Đukić Dejanović o budućim planovima i aktivnostima u oblasti prosvete

gradonacelnik-bisevac-sa-ministarkom-djukic-dejanovic-o-buducim-planovima-i-aktivnostima-u-oblasti-prosvete

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović boravila je u Novom Pazaru. Sa predsednikom Privremenog organa Grada Novog Pazara, Nihatom Biševcem razgovarala je o do sada realizovanim projektima, te budućim planovima i aktivnostima u oblasti prosvete.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je nakon razgovora sa Biševcem da su vidljivi rezultati realizovanih projekata u oblasti obrazovanja, te da će se zbog toga sa istom praksom nastaviti.

“Izgradnjom vrtića “Naše dete”će biti poprilično rešen problem predškolskog obrazovanja, mada još preko 400 mališana čeka obdanište. Vrtići su u pogledu prostora u najvećem stanju potrebe, jer ako vrtić ili škola radi u tri smene, to je alarm”, izjavila je resorna ministarka.

Biševac je nakon sastanka izjavio da je realizovan niz kapitalnih projekata sa resornim ministarstvom a da će taj trend biti nastavljen. On je ocenio da je u prethodnom periodu puno toga urađeno u oblasti obrazovanja, navodeći rekonstrukcije Gimnazije, osnovnih škola “Desanka Maksimović” i “Bratstvo”, kao i izgradnju vrtića “Naše dete”.

“Kupili smo i plac, dobijeni su i lokacijski uslovi, a do kraja godine očekujemo i građevinsku dozvolu za osnovnu školu u Šutenovcu. U narednoj godini nam predstoji da apliciramo za sredstva za izgradnju te škole. Njenom izgradnjom bismo rešili problem preopterećenosti Osnovne škole ‘Vuk Karadžić’ koju pohađa 1.700 učenika”, rekao je Biševac.

Ministarka je u pratnji domaćina potom obišla projkte ministarstva koji su okončani ili je realizacija u toku.

Exit mobile version