Naslovna Featured Istaknuto “Gradska čistoća” se vraća na stari režim rada

“Gradska čistoća” se vraća na stari režim rada

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” polako se vraća u stari režim rada. Radnici koji su zbog pandemije bili na bolovanju, većinom su se vratili na posao i trude se da osim održavanja grada porade i na njegovoj estetitici.

Tokom pandemije korona virusa, Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ radilo je punim kapacitetom, iako sa velikim deficitom u kadru, jer je većina radnika bila na bolovanju. Ovaj manjak radnika im je stvarao veliki problem kada je organizovanje aktivnosti u pitanju, ali sada konačno mogu da se vrate na stari režim rada i aktiviraju se na onim delatnostima koje su bile zanemarene tokom vanrednog stanja kao što su održavanje zelenih površina i reciklaža. Takođe će se raditi i na preuređivanju deponije Golo brdo.

Ono što je tokom vanredne situacije bilo prioritetno jeste iznošenje smeća, dezinfekcija ulica i pogrebne usluge, pa su svi kapaciteti bili usmereni na tu stranu. Nakon što virus polako jenjava, direktor ističe da je vreme da se poradi na održavanju i estetici grada. Pa se tako planira čišćenje korita reka, šetališta pored reka, Gradskog parka i čišćenje ulica.

Radnici “Gradske čistoće” tokom cele pandemije bili su u prvim redovima i održavali grad, pa iz tog razloga bi bilo poželjno da im se građani oduže na taj način što će redovno izmirivati svoje obaveze prema ovom preduzeću.

M. J.

Exit mobile version