Naslovna Sandžak Novi Pazar Gradska uprava poklanja školama lopte

Gradska uprava poklanja školama lopte

Novi Pazar – Gradska uprava Novog Pazara pokloniće osnovnim I srednjim školama nove lopte za košarku, fudbal, odbojku i rukomet kako bi đaci što kvalitetnije mogli da obavljaju časove fizičke kulture ,rezultat je današnjeg sastanka direktora novopazarskih osnovnih i srednjih škola sa članom Gradskog veća zaduženim za sport Sedaetinom Mujezinovićem i direktorom sportskog saveza Emirom Mehmedovićem . o unapredjenju saradnje i podizanju značaja školskog sporta na viši nivo.

Današnji sastanak proistekao je iz nedavno usvojene Strategije razvoja sporta grada Novog Pazara koja usmerava posebnu pažnju na razvijanje, unapređenje i promociju školskog sporta. U tom smislu Gradska uprava se obavezala da u narednom period školama obezbedi nove lopte za bavljenje kolektivnim sportovima, kako bi profesori I đaci što kvalitetnije mogli da izvode nastavu fizičkog vaspitanja.

“Lopte su bile neophodne svi školama, I verujem da će se svi obradovati što će sa novim loptama moći kvalitetno da se bave školskim sportom. Osim podele lopti, dogovorili smo se da napravimo presek stanja u fiskulturnim salama kako bismo pomogli kod sanacije istih”- rekao je član Gradskog veća Seadetin Mujezinović.

Direktor Sportskog saveza Novi Pazar Emir Mehmedović istakao je da će Sportski savez maksimalno pomoći školama da razviju školski sport I to u godini obeležavanja 20 godina postojanja.

Lopte za škole će biti naručene u narednih nekoliko dana, pa će školama biti uručene za desetak dana.

Exit mobile version