Naslovna Sandžak Novi Pazar Halk banka najavljuje ekspozituru u Pazaru

Halk banka najavljuje ekspozituru u Pazaru

Ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj i gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac najavili su danas otvaranje ekspoziture Halk banke u ovom gradu.

Bozaj je novinarima nakon stastanka rekao da veruje da će po otvaranju ove poznate turske banke doći i investitori iz ove zemlje.
“Turski investitori koji se bave različitim delatnostima, od tekstila do auto delova, dolaze širom Srbije, ali ih na žalost još uvek nema u Novom Pazaru. Ipak, čvrsto se nadam da ćemo zajedničkim zalaganjima učiniti mnogo više nego do sada i da će ovde uskoro biti neka investicija. Vaš novi gradonačelnik je ekonomista i on će nam ukazati na puteve prioriteta“, rekao je Bozaj.
On je istakao da se i dalje radi na projektu poboljšanja Ginekološkog odeljenja u novopazarskoj bolnici, kao i da će biti nastavljen projekat razvoja malinarstva u ovom kraju.
Bozaj je dodao da je primetio da je novi gradonačelnik drag narodu i da veruje da će on uspeti u svom radu i da će doprineti razvoju Novog Pazara.
“Turska i naš narod će uvek biti uz vas i sve što je do nas mi ćemo pomoći. Pružali smo vam nesebičnu ljubav, a to ćemo i dalje činiti. Naš predsednik često koristi narodnu izreku ‘Nećemo više graditi reč na reč, već kamen na kamen’”, rekao je Bozaj.

Gradonačelnik Biševac je rekao da veruje da će dolazak Halk banke biti prethodnica dolaska turskih investitora u Novi Pazar.
“Otvaranje ove banke značiće mnogo našim privrednicima koji imaju dobru poslovnu saradnju sa Turskom. Bozaj nam je veliki prijatelji i ja bih da mu zahvalim za sve što je učinio i što čini za naš grad “, rekao je Biševac.

Bozaj i Biševac će danas prisustvovati primopredaji projekata Turske razvojne agencije (TIKA) Školi za dizajn i Gimnaziji, kao i otvaranju izložbe fotografija Mustafe Dedeoglua, kod Sebilja u centru grada.

Exit mobile version