Naslovna HRONIKA Hrvatska policija hapsi navijače Dinama koje traže grčke vlasti

Hrvatska policija hapsi navijače Dinama koje traže grčke vlasti

hrvatska-policija-hapsi-navijace-dinama-koje-traze-grcke-vlasti

pixabay ZAGREB – Hrvatska policija krenula je danas u akciju hapšenja pripadnika navijačke grupe zagrebačkog Dinama -Bed Blu Bojz, zbog evropskog naloga za hapšenje koji je stigao iz Atine, posle nereda 7. avgusta u kojima je ubijen jedan navijač grčkog AEK-a, prenose hrvatski mediji.

Policija je postupila prema nalogu i uhapsila devet pripadnika Bed Blu Bojza, dok se za jednim još traga, prenosi portal Index.hr navodeći da policija zasad ne želi zvanično ništa da potvrdi i to iz “taktičkih razloga”.

Kako prenosi Index.hr, petorica su uhapšena juče, a četvorica danas.

Nad osumnjičenim navijačima policija, prema neslužbenim podacima, nije sprovodila kriminalističko istraživanje već samo postupala po evropskom nalogu za hapšenje.

Ministarstvo pravosuđa danas je potvrdilo da su ih nadležne službe Uprave policije informisale o izdatim obaveštenjima grčkih službi o deset evropskih naloga za hapšenje, a po kojima je policija dužna da postupi.

Hrvatska policija, u skladu sa procedurom, o tome je obavestila Državno tužilaštvo Hrvatske (DORH) radi eventualnog preuzimanja mera i radnji iz nadležnosti DORH-a.

Nalozi su povezani s navijačkim neredima iz avgusta o čemu nadležna grčka tela, prema dostupnim informacijama, još uvek sprovode istragu, navodi se u saopštenju.

Evropski nalozi za hapšenje stigli su za navijače koji su nakon nereda pobegli iz Grčke, objavio je današnji Jutarnji list pozivajući se na nezvanične izvore.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u neredima u Atini veče uoči utakmice 2. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama 7. avgusta, u kojima je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK-a Mihalis Kacuris.

Kako su rekonstruisale grčke vlasti, većina osumnjičenih navijača prvo je trajektom otputovala u Italiju pa se kopnenim putem vratila u Hrvatsku.

Među onima čija su imena bila na spisku navijača koji su se vratili su i neke istaknute vođe BBB-a, za koje se spekulisalo da su takođe učestvovali u neredima ili imali značajnu ulogu u incidentima koji su završili smrtonosnim povredama Kacurisa.

Nakon što je Kacuris ubijen u neredima uoči kvalifikacione utakmice za Ligu prvaka, u Grčkoj su uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji u zatvorima čekaju završetak istrage.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version