Naslovna Vijesti Humanost se budi: “Kuke dobrote” širom Srbije

Humanost se budi: “Kuke dobrote” širom Srbije

Akcija “kuke dobrote” je namenjena onima koji su ugroženi i onima koji žive na ulici, a koje zanemarujemo. Cilj je da se probudi usnula Srbija”, kaže Ljiljana Orlić, jedna od inicijatora akcije.

Akcija koja je pokrenuta pre više od mesec dana pod nazivom “Kuke dobrote” širi se po svim gradovima u Srbiji i regionu.

Jednostavan natpis iznad kuka, gde su okačeni hrana i čista odeća za one kojima je neophodno.

Ljiljana Orlić, jedna od inicijatorka akcije, kaže da Srbija počinje da se budi ovom akcijom, pošto ljudi previše očekuju da u nekim akcijama pomognu “bogati političari”, a nisu svesni koliko oni sami mogu da promene.

bg-kuke-dobrote-clf-040416.Still001

“Ima divnih ljudi, javilo se hiljadu ljudi. Mnogo je više onih koji žele da pomognu, nego onih koji su protiv akcije”, kaže Orlić.

Orlić kaže da su se proširile sada i po Srbiji, i da ima na puno mesta “kuka dobrote”.

“Prvu “kuku dobrote” postavila je naša devojka koja živi u Portugalu, i to je uradila u okviru jednog treninga. I tako smo mi krenuli, ja sam postavila prve kuke u svom kraju”, kaže Ljiljana Orlić.

Ona kaže da se nada da će akcija ostati u centru medijske pažnje. Niko od političara se nije oglasio povodom ove akcije, za razliku od mnogih poznatih koji su je podržali.

“Ne znam ni da li znaju za ovu akciju. Kontaktirali smo komunalnu, i rekli su da nisu obavešteni i da ne znaju za tu akciju”, kaže Orlić i dodaje da je internet dobra stvar kako bi se ovakva priča proširila.

izvor: N1

Exit mobile version