Naslovna Sandžak Novi Pazar Huseinu Memiću nagrada za humani gest godine

Huseinu Memiću nagrada za humani gest godine

huseinu-memicu-nagrada-za-humani-gest-godine
Huseinu Memiću nagrada za humani gest godine

Udruženje “321 Srbija” dodelilo je ministru turizma i omladine, Huseinu Memiću, nagradu za humani gest godine.

Ministar Memić tom prilikom je rekao da je nagrada posvećena svoj deci i roditeljima dece oboleloj od dijabetesa.

Memić je svojim delovanjem unapredio položaj marginalizovanih i osetljivih grupa u našem društvu. Posebno se aktivno zalagao za uvođenje protokola za decu obolelu od dijabetesa u osnovne i srednje škole. Ova njegova inicijativa je prihvaćena što je od velikog značaja za decu dijabetičare i njihove roditelje.

Od prošle godine u školskim ustanovama, zahvaljujući njegovom delovanju i zalaganju, postoje četiri senzora za merenje šećera.

Takođe, od prošle godine postoje dve pumpe bez katetera a jedna od njih je i zatvoreni sistem ili veštački pankreas. Ohrabrio je i pomogao otvaranje novih udruženja koja se bave decom obolelom od dijabetesa.

Udruženje “321 Srbija” povodom obeležavanja druge godišnjice projekta od nacionalnog značaja “321 Srbija” dodelilo je nagrade za najveća dostignuća u domaćem turizmu, ali i za promociju naše zemlje u svetu i očuvanje tradicije.

Specijalnu nagradu za najveći doprinos razvoju turizma u Srbiji dobio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Specijalno priznanje za doprinos u diplomatskoj borbi za očuvanje Kosova i Metohije dobio je Ivica Dačić, a nagradu za razvoj odnosa između Srbije i Egipta dobio je ambasador Egipta u Beogradu Basel Salah.

Nagrađen je i Bojan Stojanović za najbolji promotivni foto i video materijal, a nagrada za najboljeg gradonačelnika u Srbiji uručena je gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću.

Nagrada za najboljeg ambasadora Srbije u svetu uručena je predstavnici Srbije na ovogodišnjem Eurosongu Teya Dori.

Za najbolji regionalni spa hotel nagradu je dobio “Aquaworld resort” iz Budimpešte, a za najveći doprinos očuvanju srpske kulture i tradicije nagrada je uručena Jovani Zukanović i etno grupi Zlatnik.

Nagrada za humanitarni rad uručena je Fondaciji “Humana srca.”

Za najveći doprinos razvoju banjskog turizma u Srbiji nagradu je dobio predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Događaju su prisustvovali ministar turizma Husein Memić, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, ambasador Egipta u Beogradu Basel Salah, umetnici, predstavnici humanitarnih fondacija, sportisti, načelnici lokalnih samouprava…

U muzičkom programu učestvovali su Stefan Zdravković – Princ, Lena Vujanić, Bojana i David i Etno grupa Zlatnik.

Exit mobile version