Naslovna Sandžak Novi Pazar Irfan Ličina predstavlja fotografije o hidžabu u muzeju “Ras”

Irfan Ličina predstavlja fotografije o hidžabu u muzeju “Ras”

irfan-licina-predstavlja-fotografije-o-hidzabu-u-muzeju-“ras”

U četvrtak, 19. oktobra, u muzeju “Ras” u Novom Pazaru biće otvorena izložba fotografija pod nazivom “Interpretacije drugosti – hidžab kao fenomen konstruisanja i osporavanja identiteta”. Izložbu su priredili fotografi Irfan Ličina i Srđan Vejselović, a podržali su je brojni partneri iz zemlje i inostranstva.

Novi Pazar – U muzeju “Ras” u Novom Pazaru, u četvrtak, 19. oktobra, sa početkom u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija “Interpretacije drugosti – hidžab kao fenomen konstruisanja i osporavanja identiteta”. Izložba je rezultat dugogodišnjeg rada i stvaranja fotografa Irfana Ličine i Srđana Vejselovića, koji su kroz svoje objektive zabeležili različite aspekte nošenja hidžaba u Srbiji i regionu.

* Cilj naše izložbe je da pokažemo kako hidžab nije samo odevni predmet, već i simbol identiteta, kulture, vere, politike i otpora. Želeli smo da prikažemo raznolikost i bogatstvo života žena koje nose hidžab, kao i da podstaknemo dijalog i razumevanje među ljudima različitih religijskih i etničkih pripadnosti – rekao je Irfan Ličina, jedan od autora izložbe.

Izložba se sastoji od više od 50 fotografija koje prikazuju portrete, scene iz svakodnevice, proteste, kulturne događaje i druge momente koji ilustruju značenje i ulogu hidžaba u savremenom društvu. Fotografije su nastale u periodu od 2019. do 2023. godine, na različitim lokacijama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i Turskoj.

Izložba “Interpretacije drugosti – hidžab kao fenomen konstruisanja i osporavanja identiteta” realizovana je uz podršku Akademske inicijative “Forum 10” Ambasade Švajcarske, Muzeja “Ras”, Culture for Democracy i Heartefacta.

Izložba će biti otvorena do 31. oktobra, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

indeksonline.rs/E.Ć.

Exit mobile version