Naslovna Vijesti Hronika Istraga zbog droge za osumnjičene iz Novog Pazara

Istraga zbog droge za osumnjičene iz Novog Pazara

Tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu da se sprovede istraga protiv Mehmedina Tutića, Benjamina Tutića, Enesa Kadrića i Munira Sijarića, iz Novog Pazara, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Protiv osumnjičenih Mehmedina Tutića i Enesa Kadrića vodi se istraga i zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopštio Tužilac za organizovani kriminal, Miljko Radisavljević, postoji osnovana sumnja da je u toku 2015. godine Mehmedin Tutić, organizovao organizovanu kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali osumnjičeni kao i Dalibor Ružić, Mirjana Ružić, Dževat Ramić, Silvana Mijić, Rumen Ivanov Stančev i Emilija Javorova Stančeva.

Protiv njih je tužilac za organizovani kriminal u julu, septembru i oktobru ove godine pokrenuo posebne istrage.

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa neovlašćeno nabavljala opojnu drogu heroin na području Turske koju je potom stavljala u promet na području Bugarske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a od njenih pripadnika je u tri odvojene zaplene oduzeta opojna droga u količini od 13 kolograma heroina.

Na predlog tužioca za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka odredio je pritvor svim osumnjičenima.

izvor: novimagazin.rs

Exit mobile version