Naslovna Vijesti Ivanka Trump novi ambasador SAD u Japanu

Ivanka Trump novi ambasador SAD u Japanu

Fotografije sastanka Donalda Trumpa i japanskog premijera pokazuju da je tom susretu prisustvovala i kćerka novoizabranog predsjednika SAD, Ivanka Trump, za koju pojedini mediji u Japanu spekulišu da bi mogla da bude novi ambasador u Tokiju.
 

Prisustvo Ivanke Trump, koja je na sastanku nosila crno-bijelu haljinu i visoke potpetice, privuklo je pažnju članova japanskog tima za protokol, a posebno poslije pisanja tabloida da otac želi da je postavi za ambasadora u Tokiju, prenijela je agencija AFP. Japanski univerzitetski profesor Jošinobu Jamamoto ukazuje da je prilično neuobičajeno da član porodice prisustvuje prvom sastanku dvojice lidera, pa čak i ako je u pitanju neformalan susret.
“To ukazuje da će ona imati neku važnu ulogu u Trumpovoj administraciji”, naveo je Jamamoto. Tokijski list “Sports” je u subotu u onlajn izdanju objavio tekst pod naslovom “Trumpova kćerka – plavokosa ljepotica – Ivanka budući ambasador u Japanu!?”.
U tom slučaju, Ivanka Trump bi zamijenila Kerolin Kenedi – ćerku ubijenog predsjednika Džona F. Kenedija. Jamamoto, međutim, smatra da su male šanse da će se tako nešto desiti. Poslije susreta sa Trumpom, japanski premijer Šinzo Abe opisao je novog predsjednika SAD kao “lidera od povjerenja” nakon što se s njim u četvrtak sastao kako bi razjasnili izjave koje je Trump davao tokom predizborne kampanje, a koje su izazvale zabrinutost u pogledu savezništva dvije zemlje. “Poslije ovog razgovora sam siguran da možemo da izgradimo odnose povjerenja”, istakao je japanski premijer, prenosi Rojters.

Exit mobile version