Naslovna Zabava Ludi Svet Iz najbolje čuvanog zatvora pobegao na najlakši mogući način

Iz najbolje čuvanog zatvora pobegao na najlakši mogući način

U Australiji je u toku masovna potraga za odbeglim robijašem u kojoj učestvuju i psi tragači i helikopteri. Stivenu Robinsonu (28), koji je iza rešetaka bio zbog oružane pljačke, ovo je drugo bekstvo, a ovog puta je iz dvorišta najbolje čuvanog zatvora “Gulburn” uspeo da utekne prebacivši vezane čaršave i peškire preko zida.

Džejmison je bio na odsluženju kazne duge 13 godina, a u zatvoru se nalazio od 2011. Prethodno je uspeo fa pobegne iz još jednog zatvora u australijskoj državi Novi Južni Vels.
Vlasti su navele da je Džejmison stavio jastuk oko struka da se ne bi isekao dok se penjao uz ogradu od bodljikave žice.

– On je bio izolovan u zatvoru, ali je uspeo da pobegne kroz malo dvorište za rekreaciju. Ovo je incident koji mora brzo da bude rešen – navele su zatvorske vlasti.

Istraga treba da utvrdi da li je Džejmisonov beg povezan sa otkrićem rupe koju je iskopao čovek, koja je nađena na zatvorskom području 3. avgusta.

– Mala rupa pronađena je ranije koja je ukazala da je došlo do narušavanja bezbednosti. Ukoliko postoji veza, ona mora da bude utvrđena istragom – rekla je uprava.
Policija se obratila javnosti sa molbom za pomoć u pronalaženju begunca, ali uz upozorenje ljudima da mu se ne približavaju, već da odmah obaveste policajce čim ga primete.

Izvor: Blic.rs

Exit mobile version