Naslovna Vijesti Politika Izabrana nova Vlada Crne Gore, Spajić premijer

Izabrana nova Vlada Crne Gore, Spajić premijer

izabrana-nova-vlada-crne-gore,-spajic-premijer

Skupština Crne Gore izabrala je 44. Vladu, na čijem je čelu Milojko Spajić. Vlada ima tri potpredsednika, dva resorna potpredsednika i 17 ministara. Spajić je poručio da je danas izabrana Vlada sa najvećom podrškom u istoriji Crne Gore, što obećava stabilnost.

Za potpredsjednika vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove izabran je Aleksa Bečić iz Demokrata, a Momo Koprivica takođe iz Demokrata za potpredsjednika za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

Srđan Pavićević iz Civis-a izabran je potpredsjednika vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu, Nik Đeljošaj iz Albanske alternative za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja, a Dragoslav Šćekić iz SNP-a za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih.

Filip Ivanović iz Pokreta Evropa sad (PES) novi je ministar spoljnih poslova, Filip Radulović (PES) saobraćaja i pomorstva, Janko Odović (PES) prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, a Maida Gorčević (PES) evropskih poslova.

Za ministra finansija izabran je Novica Vuković (PES), prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović (PES), pravde Andrej Milović (PES), a za ministarku rada i socijalnog staranja Naida Nišić (PES).

Vojislav Šimun (PES) izabran je za ministra zdravlja, Saša Mujović (PES) ministra energetike i rudarstva, Danilo Šaranović (Demokrate) za ministra unutrašnjih poslova, a Dragan Krapović (Demokrate) za ministra odbrane.

Za ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera izabran je Vladimir Martinović (Demokrate), ministarku kulture i medija Tamara Vujović (Demokrate), poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković (SNP).

Maraš Dukaj iz Albanske alternative izabran je za ministra javne uprave, a Fatmir Đeka iz Albanske koalicije za ministra ljudskih i manjinskih prava.

Anadolu Agency

Exit mobile version