Naslovna Vijesti Politika Izetbegović: Vučić pruža ruku

Izetbegović: Vučić pruža ruku

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović u emisiji Pressing kazao je da bi voleo da neko dođe u Srebrenicu i da se tako pripremi sastanak s premijerom Srbije.

“Bošnjaci i Srbi su živeli, žive i živjće zajedno i na njima je kako će napraviti te odnose. Vučić nas zove da posetim Beograd i da se relaksiraju odnosi.Voleo bih da neko dođe u Srebrenicu i da tako pripremimo sastanak. Nismo još odredili format sastanka”, kazao je on.

On je istakao da bi svi trebale da budu imuni na ratove. “Bošnjaci i Srbi su tri puta imali ratove i sukobe, rušili sve i pravili ponovo zajedno. Trebali bi biti pametni nakon stogodišnjeg iskustva. Imamo veoma moćnog srbijanskog političara i sagovornika koji pruža ruku”.

Voditelj Pressinga Amir Zukić je napomenuo da je Vučić u ratu izjavljivao treba ubijati stotinu muslimana za svakog ubijenog Srbina.”

„Novinari sateruju političare u ćošak. Čovek uporno govori da je napravio greške, da se kaje i da ima potrebu da popravi neke stvari. Nama treba mir, ovim narodima treba mir, a mi imamo obaveze u SSP-u”, prokomentarisao je Vučićeve izjave i nastojanja.

“Oni koji negiraju genocid treba da se stide što su se na taj način odnosili prema našoj patnji. Ići će ti odnosi uzlaznim putem odnosi Srba i Bošnjaka, biće uvijek spoticanja ali će to ići uzlaznom putanjom”, kazao je Izetbegović.

izvor: N1

Exit mobile version