Naslovna Zabava Kultura “Jesen samuraja” najgledaniji domaći film ove godine

“Jesen samuraja” najgledaniji domaći film ove godine

Romantična komedija “Jesen samuraja” je film koji je nakon prvog vikenda imao najbolju ukupnu gledanost od svih domaćih filmova u ovoj godini.

Novi film reditelja Danila Bećkovića gledalo je blizu 34.000 gledalaca.

U filmu “Jesen samuraja” glavne uloge tumači prepoznatljiva i uhodana glumačka ekipa (Petar Strugar, Hristina Popović, Sergej Trifunović, Andrija Milošević), ali pojačana velikim imenima kao što su Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Katarina Žutić, Miloš Samolov i mnogi drugi. O saradnji sa njima, reditelj je rekao:

„Snimao sam ‘Jesen samuraja’ sa mojim omiljenim glumcima, što je velika privilegija. Neki od njih su igrali u ‘Malom Budu’, a sa nekima sam radio prvi put, ali mislim da smo se svi savršeno uklopili. Pored toga, to su ljudi koji su stvorili neka od najvrednijih dela savremene srpske kinematografije i verovatno spadaju među najveće glumce koje smo ikada imali. Moja koleginica sa generacije sa Fakulteta dramskih umetnosti, Hristina Popović, je u međuvremenu postala prava filmska diva, a Petar Strugar je još jednom pokazao zašto je tako velika zvezda. Odnosi na snimanju su bili besprekorni i nema nikoga sa kim ne bih ponovo radio.

Kada sam prvi put pozvao Vesnu Trivalić telefonom, preduhitrila me je i rekla da želi da igra u filmu pre nego što sam ja uspeo da je to pitam. To je jedan od najvećih komplimenata koje sam ikada dobio.”

U filmu “Jesen samuraja”, možemo da po prvi put na filmu vidimo i malenog Petra Novićevića, u ulozi Vukašina, koji je već prvog dana snimanja postao miljenik celokupne ekipe. Njegovo prvo glumačko iskustvo je više nego pozitivno:

„Na snimanju je bilo zabavno i najlepše mi je bilo kad smo snimali scene pored reke Tise i u sportskoj hali u kojoj je bilo puno dece. Nisam morao da uradim teško, osim jedne scene u kojoj nisam mogao tiho da otvorim vrata od sobe.

Bilo mi je lepo, svi su se zabavljali sa mnom i čuvali me. Petar Strugar i Hristina Popović su mi pomagali, objašnjavali su mi kako treba da uradim ono sto mi reditelj i direktorka fotografije Bojana kažu”.

izvor: B92

Exit mobile version